top of page

Bewoners van Het Fluisterhuis

Sandra Vives Caudeli 

In een golf van plezier en enthousiasme brengt Sandra Vives Caudeli haar muziek bij zoveel mogelijk mensen: op het podium, in het klaslokaal, maar ook op bijzondere locaties.

Sandra ontdekte haar liefde voor muziek bij de unió musical milamarina (de lokale banda) van haar geboortedorp Miramar. Vervolgens verfijnde ze zich in dwarsfluit en pedagogie aan het conservatorium van Antwerpen. Haar afstudeerproject KIEM (coaching Sarah Verhulst), zette in op het werken met ouders en jonge kinderen (0-3) in tijden van lockdown.

Sinds 2020 is Sandra als muzikant-maker vast betrokken bij Het Fluisterhuis, bij de creatie van de projecten De Muziekzoeker (4+) en Fluisterconcerten (0+).

Als pedagoog is Sandra actief bij de Antwerpse academies en maakte ze vele jaren deel uit van de werking van Amorika vzw.

Als fluitiste speelt ze bij ensemble @belgriego, dat o.a. al op Sphinx Festival, Borgerrio, Sounds,... stond.

Fluisterconcert_3.jpg

Jolien Van De Sande verklankt verhalen op de grens tussen dauw en duister, daar waar het wondert. 

Vanuit een fascinatie voor het ongehoorde, bijzondere geluidsdragers en klinkende poëzie maakt ze zachte tijdsbelevingen in een wereld die overhaast draait. Haar werk prikkelt de zinnen en bevindt zich op het snijvlak tussen performance, installatie en luisterverhaal. 

In de binnenkamers van Het Fluisterhuis brengt ze graag mensen samen: Van bluegrass band tot babyfluisteraar, van kleuterklas tot buurtbewoner. Jolien verzorgt de artistieke en algemene leiding van Het Fluisterhuis.

 

Naast Het Fluisterhuis maakt ze deel uit van saxcollectief Nordsoen. Als freelance saxofonist, maker en/of kunsteducator werkt(e) ze voor diverse gezelschappen waaronder Hetpaleis, Zonzo Compagnie, Muziektheater Transparant/DESCHONECOMPANIE, Musica, impulscentrum voor muziek,...

In seizoen '24-'25 en '25-'26 is Jolien als gangmaker JONG verbonden aan muziekcentrum De Bijloke. 

Als gastdocent werkt Jolien aan de educatieve master van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. 

bottom of page